Google usuwa konta Gmail. Sprawdź, co zrobić, by nie stracić swojego
Google usuwa nieużywane konta, a konsekwencje mogą być znacznie poważniejsze, niż tylko utrata dostępu do poczty elektronicznej. Wraz z kontem Google można stracić wiadomości z Gmaila, pliki na Dysku Google, multimedia przechowywane w usłudze Zdjęcia oraz inne zgromadzone dane. Zasada obowiązuje w przypadku prywatnych kont, które pozostają nieaktywne przez co najmniej dwa lata. Google przed usunięciem wysyła ostrzeżenia, dlatego warto upewnić się, że nie przegapimy powiadomienia dotyczącego starego adresu e-mail.